Zagrebački Holding  
HR  EN    Mapa webaKontakti
 
 

INFORMACIJE O ENERGETSKOJ OBNOVI ZGRADA OŠTEĆENIH POTRESOM

Dana 22.05.2023. na stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavljen je poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada oštećenih u potresima:
https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/objavljen-poziv-za-energetsku-obnovu-visestambenih-zgrada-ostecenih-u-potresima-vrijedan-27-milijuna-eura/15475
Pozivom će se sufinancirati izrada projektne dokumentacije i energetska obnova višestambenih zgrada oštećenih u potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije a koje su brzim pregledima zgrada nakon potresa od strane Grada Zagreba označene sljedećim kategorijama
uporabljivosti (naljepnicama):
U2, PN1, PN2, N1 i N2.
Troškovi energetske obnove višestambene zgrade kategorije uporabljivosti U2 koje su se prijavile za  integralnu energetsku ili dubinsku obnovu prihvatljivi su isključivo pod uvjetom da je prije završnog plaćanja provedena obnova od potresa na istoj zgradi na način da je izvršena nekonstrukcijska obnova (odnosno mjere hitnih intervencija).
Troškovi energetske obnove višestambene zgrade kategorije uporabljivosti U2 koje su se prijavile za  sveobuhvatnu obnovu prihvatljivi su isključivo pod uvjetom da je prije završnog plaćanja provedena obnova od potresa na istoj zgradi  na način da je izvršeno pojačanje ili popravak konstrukcije radi povećanja potresne otpornosti zgrade kojom se podiže razina nosivosti za min. 10% iznad razine propisane važećim
Tehničkim propisom za građevinske konstrukcije NN 77/22.
Troškovi energetske obnove višestambene zgrade kategorije uporabljivosti PN1, PN2, N1 i N2 koje su se prijavile za  integralnu energetsku  ili dubinsku obnovu  prihvatljivi su isključivo pod uvjetom da je prije završnog plaćanja provedena obnova od potresa na istoj zgradi na način da je izvršeno pojačanje ili popravak konstrukcije.
Višestambenim zgradama kategorije uporabljivosti PN1, PN2, N1, N2 ne može biti sufinancirana sveobuhvatna obnova, već samo integralna energetska obnova ili dubinska obnova. 
Predstavnici i suvlasnici zainteresirani za provedbu energetske obnove zgrade oštećene u potresu trebaju naručiti (ukoliko već ne posjeduju navedeno):
1.       Energetski pregled zgrade, izrada izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetskog certifikata prije provedene energetske obnove
2.       Izradu glavnog projekta energetske obnove zgrade
sukladno oštećenju zgrade i odabranom modelu energetske obnove i uvjetima navedenim u Javnom pozivu.
Na stranicama GSKG d.o.o.: https://www.gskg.hr/default.aspx?ID=244
pod sekcijama 6.3. i 6.2. nalaze se kontakti energetskih certifikatora i projektanata od kojih predstavnici mogu naručiti izradu potrebne dokumentacije. Također, mogu odabrati bilo kojeg od pružatelja usluge
koji se ne nalazi na listi GSKG d.o.o.
Prijave putem Upravitelja obavljati će se sa ugovorenim konzultantima čiji su kontakti navedeni u nastavku. Istima će zainteresirani predstavnici moći postaviti upit za davanje ponude poslova prijave i vođenja cjelokupnog procesa energetske obnove. 
 
Popis ponuditelja:
 
1.    4 CONSULTING d.o.o., BUNIĆEVA 22 , ZAGREB
direktor BOJAN VRANČIĆ; email; bojan@4consulting.hr
mob: 098 9231979  Web stranica;  www.4consalting.hr
 
2.    BizIMPACT j.d.o.o., ULICA MILANA AMRUŠA 13, ZAGREB
direktor ALEN RUBČIĆ, email; alen.rubcic@gmail.com
mob: 098 9744888  Web stranica;  -
 
3.    EKO ESCO d.o.o., EUROPSKA AVENIJA 22, OSIJEK
direktor DALIBOR RADMAN, email; dalibor.radman@ekoesco.hr
mob: 091 7608729  Web stranica; www.ekoesco.hr
 
4.    EULIDA d.o.o., DONJA VIŠNJICA 39 A, LEPOGLAVA
direktor LIDIJA KIŠIČEK, email; lidija@eulida.hr
mob: 099 5183566  Web stranica; www.eulida.hr
 
5.    INTEGER SAVJETOVANJE j.d.o.o., BUŽANOVA 12 B, ZAGREB
direktor VALENTINO GERL, email; valentino@integer-savjetovanje.hr
mob: 095 8507052  Web stranica; www.integer-savjetovanje.hr
 
6.    KEY PROJECT d.o.o., ILICA 246 A, ZAGREB
direktor MATE KRIŠTO, email; info@kproject.eu
mob: 095 8143023  Web stranica;  www.kproject.eu
 
7.    LEXITERA d.o.o., KLAKOVEC 2A, ZAGREB
direktor HRVOJE KUŠTRAK, email; kontakt@lexitera.hr
mob: 099 3099430  Web stranica;  www.lexitera.hr
 
8.    META PARTNER d.o.o., ULICA KRALJICE JELENE 4, ZAGREB
direktor ALEN RUBČIĆ; email; alen@metapartner.eu
mob: 098 9744888  Web stranica;  www.metapartner.eu
 
9.    POLUGA obrt za usluge, vl. JOŠKO BULJUBAŠIĆ, KARLOVAČKA 2, SPLIT
vlasnik: JOŠKO BULJUBAŠIĆ ; email; buljubasic.josko@gmail.com
mob:098 497199  Web stranica –
 
 
Podnošenje projektnih prijedloga u sustavu fondovieu potencijalnim prijaviteljima dozvoljeno je najranije od trenutka objave poziva odnosno 22. svibnja 2023. godine, a moguće je najkasnije do 31. listopada 2023. godine u 16:00 sati.
Sažetak poziva, upute za prijavitelje i ostalu dokumentaciju možete preuzeti sa stranica MPGI ili iz privitka u nastavku.

DOKUMENTACIJA.zip