Zagrebački Holding  
HR  EN    Mapa webaKontakti
 
 

Zaštita vanjskih dijelova pročelja od grafita za građevine kojima upravlja GSKG

Na temelju Odluke o zaštiti građevina od grafita (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/23), Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. poziva zainteresirane suvlasnike građevina na upravljanju da putem predstavnika suvlasnika podnesu zahtjev za uklanjanje grafita i nanošenje antigrafitnog premaza na vanjskim dijelovima građevine i/ili nabave kamera i tehničkog uređaja za videonadzor pročelja.
Ukoliko podnosite prijavu putem upravitelja potrebno je sljedeće:
  1. Na adresu elektroničke pošte grafiti@gskg.hr dostaviti adresu građevine, ime i prezime predstavnika suvlasnika, kontakt broj telefona te nekoliko fotografija oštećenih dijelova pročelja grafitima (najviše pet fotografija).
U slučaju da ne koristite mail, pisani zahtjev s navedenim podacima možete osobno predati djelatnicima u pisarnici, Savska cesta 1, sa naznakom „Grafiti / videonadzor“.
  1. Nakon prijave na dostavljeni kontakt upravitelj će dostaviti odluku suvlasnika i obrazac Izjava o potraživanju. U odluci suvlasnika potrebno je prikupiti nad polovičnu većinu potpisa suvlasnika prema suvlasničkim udjelima dok Izjavu o potraživanju popunjava predstavnik suvlasnika.
  2. Originale Odluke suvlasnika s potpisima te popunjenu Izjavu o potraživanju predajete uloženo u omotnicu s podacima adrese zgrade te naznakom „Grafiti/videonadzor“ u pisarnici, Savska cesta 1.
Po primitku navedenog točkom 3. upravitelj putem Internet aplikacije prijavljuje građevinu za financiranje / sufinanciranje prema zahtjevu suvlasnika.
Sufinanciranje nabave kamera i tehničkog uređaja za videonadzor ne uključuje troškove nabave potrošnog materijala svih potrebnih radova i izvođenje instalacije uređaja. Kamere i tehnički uređaj za videonadzor nabavlja o svom trošku podnositelj zahtjeva, a Grad Zagreb će podnositelju zahtjeva izvršiti povrat sredstva sukladno odredbama Odluke o zaštiti građevina od grafita.
Kod nabave kamera i tehničkih uređaja za videonadzor te instalaciju istog potrebna je 2/3 odluka suvlasnika.
Više o zaštiti građevina od grafita možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.zagreb.hr/sufinanciranje-troskova-radova-na-zastiti-objekata/109685 .
Dokumenti: